cei care decid care sunt urgenţele.Pentru a pune presiune în negocierile cu Ministerul Sănătăţii, preşedintele Sanitas anunţă că activitatea din spitale va fi afectată. "Cred că protestul cei care decid care sunt urgenţele.
Pentru a pune presiune în negocierile cu Ministerul Sănătăţii, preşedintele Sanitas anunţă că activitatea din spitale va fi afectată. "Cred că protestul va crea o stare de nelinişte pacienţilor. Dacă nu sunt urgenţe, colegii mei îi vor trata pe pacienţi cu maximă reţinere", ne-a declarat Marius Petcu, liderul Sanitas. Pe de altă parte, directorii de spitale spun că în unităţile medicale pe care le conduc va fi linişte, iar actul medical nu va avea de suferit. "La niciunul din protestele Sanitas activitatea medicală nu a avut de suferit şi nu s-a întâmplat ca siguranţa vreunui pacient să fie pusă în pericol. Protestul înseamnă o eşarfă pe mână", ne-a declarat dr. Claudiu Turculeţ, directorul Spitalului Floreasca. Dr. Bogdan Jansen, directorul Spitalului Caritas din Bucureşti, susţine, la rândul său că măririle salariale pe care le-a acordat în acest an îi vor face pe asistenţi să renunţe la grevă. "Existau diferenţe mari. Am mărit salariile mici până la salariul mediu. Pentru decembrie am promis să aduc toate salariile la maximum. Astfel, că la Caritas este linişte şi nu vor fi probleme", ne-a mai spus dr. Jansen.
Negocieri dure la MS
În timpul grevei vor avea loc şi negocierile cu Ministerul Sănătăţii, la care vor participa şi reprezentanţi de la Ministerul de Finanţe şi Ministerul Muncii, deoarece o parte a revendicărilor nu se adresează lui Eugen Nicolăescu. Negocierilor vor fi dure, de vreme ce ministrul Nicolăescu lăsa să se înţeleagă, în urmă cu o lună, atunci când s-a declanşat conflictul, că printre priorităţile sale nu se află mărirea salariilor, ci investiţiile, astfel încât calitatea actului medical să crească. "Noi l-a