Investitorii au avut de digerat o serie întreagă de date macroeconomice. Majoritatea au avut însă o trăsătură comună: au fost potrivnice dolarului.Banca Angliei a ridicat dobânda de referinţă pentru lira sterlină de la 4,75% la 5%, reducând astfel diferenţialul de dobândă la numai 0,25% faţă de dolar (care poartă în prezent 5,25%). Indicele preţurilor de import în Statele Unite a scăzut cu 2% în octombrie faţă de luna precedentă, în timp ce indicele preţurilor de exp
Investitorii au avut de digerat o serie întreagă de date macroeconomice. Majoritatea au avut însă o trăsătură comună: au fost potrivnice dolarului.
Banca Angliei a ridicat dobânda de referinţă pentru lira sterlină de la 4,75% la 5%, reducând astfel diferenţialul de dobândă la numai 0,25% faţă de dolar (care poartă în prezent 5,25%). Indicele preţurilor de import în Statele Unite a scăzut cu 2% în octombrie faţă de luna precedentă, în timp ce indicele preţurilor de export a scăzut cu 0,4% pentru aceeaşi perioadă, arătând că inflaţia ar putea fi în scădere.
Singurul aspect pozitiv pentru dolar a fost deficitul comercial al Statelor Unite din luna septembrie, care a scăzut la 64,3 miliarde faţă de 68,96 miliarde luna precedentă, dar acesta a fost eclipsat de declaraţiile venite din partea Băncii Centrale a Chinei. Faptul că au declarat că au un „plan clar de diversificare a rezervelor valutare“ a revigorat astfel îngrijorările referitoare la problemele structurale ale dolarului şi a determinat scăderea acestuia, nu numai faţă de euro, ci şi faţă de celelalte monede. Faţă de euro a atins pe 10 noiembrie cea mai scăzută valoare din ultimele luni: 1,2900.
Temerile cu privire la inflaţie au fost atenuate şi de indicele preţurilor de producţie, care a înregistrat o scădere de 1,6% în luna octombrie, în timp ce valoarea „core“ (adică aceea din care s-au extras alimentele şi