Dupa intalnirea de ieri dintre aripile Stolojan si Tariceanu, conflictul nu a fost aplanat. Flutur este insa la un pas de mazilire.
Gheorghe Flutur a pierdut sprijinul PNL pentru functia de ministru, urmand ca astazi fie sa demisioneze, fie sa fie revocat de Calin Popescu-Tariceanu.
Premierul isi va testa legitimitatea pe linie de partid intr-un Congres Extraordinar. Acestea sunt rezultatele dialogului de ieri dintre gruparea Stolojan si conducerea PNL, urmat de o sedinta a Comitetului Executiv al partidului.
Flutur, specie pe cale de disparitie din guvern
Conducerea PNL a decis ca, alaturandu-se platformei lui Stolojan, Flutur se situeaza in afara partidului. Ca urmare, Tariceanu a anuntat ca asteapta in cursul zilei de astazi demisia de onoare a ministrului agriculturii.
Acesta a declarat, pentru Mediafax, ca nu demisioneaza si ca premierul trebuie sa-si asume revocarea sa, fapt pe care, de altfel, si Tariceanu il luase in calcul. Flutur i-a reprosat ca, "amestecand politicul cu administratia, alege sa prabuseasca partidul ca sa-si salveze scaunul".
"Este o rusine sa ceri revocarea celui mai eficient ministru al PNL", a comentat Theodor Stolojan la aflarea vestii. Cristian Boureanu a declarat si el ca "retragerea sprijinului pentru cel mai bun ministru al PNL poate fi incadrata la sabotarea economiei nationale si a procesului de integrare in UE".
Congresul Extraordinar, tratament antiplatforma
Pentru a-i contracara pe contestatari, conducerea liberala a decis sa treaca testul unui Congres Extraordinar, care ar putea fi convocat de Delegatia Permanenta de la sfarsitul lunii. Conform unor surse liberale, Congresul ar putea fi organizat chiar in ianuarie anul viitor.
Nu este clar cum ar putea participa la Congres reprezentantii platformei, care au fost exclusi din pa