Replici după modele istorice sau chiar arme de câteva sute de ani nu mai sunt apanajul exclusiv al colecţionarilor. Nu trebuie să fii Don Quijote pentru a-ţi cumpăra o armură. Şi nici măcar un împătimit al antichităţilor. O afacere de nişă care începe să prindă şi la noi.Oamenii de afaceri din turism care au văzut în stilul medieval o nişă pentru atragerea clienţilor sunt dispuşi să plătească zeci de mii de euro pentru astfel de „unelte de marketing“. Astf
Replici după modele istorice sau chiar arme de câteva sute de ani nu mai sunt apanajul exclusiv al colecţionarilor. Nu trebuie să fii Don Quijote pentru a-ţi cumpăra o armură. Şi nici măcar un împătimit al antichităţilor. O afacere de nişă care începe să prindă şi la noi.
Oamenii de afaceri din turism care au văzut în stilul medieval o nişă pentru atragerea clienţilor sunt dispuşi să plătească zeci de mii de euro pentru astfel de „unelte de marketing“. Astfel, pasiunea pentru istorie l-a determinat pe constănţeanul Nicolae Nejloveanu să îşi decoreze hotelul în stil medieval, începând de la armuri, săbii şi suliţe şi terminând cu pictura, cărămida şi fierul forjat.
Armurile, din secolul 16, le-a cumpărat cu trei ani în urmă, în timp ce se afla în Olanda, cu afaceri. A plătit pe ele aproape 4.000 de euro. Restul, cadouri de la prieteni sau achiziţii ulterioare, a completat aerul medieval al hotelului Balada Nej din Constanţa.
Dar armele medievale sunt la un click distanţă de orice client, prin intermediul comerţului electronic. În Occident, fabricarea lor a rămas o tradiţie, păstrată de-a lungul generaţiilor. Şi la noi în ţară, armele de panoplie pot fi găsite atât pe site-uri specializate, cât şi în atelierele meseriaşilor sau ale teatrelor româneşti. Comercianţii adevăraţi îi numeri pe degete. „Noi vindem arme online. Fiind un produs de nişă şi foarte pretenţios, nu avem încă