Faptul că România nu mai foloseşte substanţe chimice în cantitate foarte mare pentru tratarea culturilor, poate deveni foarte uşor un atuu în agricultura ecologică. Conducerea Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Mureş este de părere că agricultura românească nu este rămasă în urmă, ci, din contră poate produce în masă, produse ecologice.
Directorul executiv al DADR Mureş, Naznan Jeno, a precizat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că agricultorilor din judeţ li se oferă şansa de a practica agricultura ecologică în masă deoarece, în ultimii 15 ani, terenurile au fost tratate insuficient cu îngrăşăminte chimice. "Dacă la începutul anilor 90 cantitatea de îngrăşământ chimic folosită era de 130-140 kilograme la hectar, acum e de maximum 35 kg, cu mult sub orice barem european. Ar fi o mare oportunitate a noastră să insistăm pe producţia ecologică, şi chiar există producători mureşeni interesaţi de reconversia terenurilor agricole, pentru practicarea acestui tip de agricultură", a susţinut Naznan, Acesta a adăugat faptul că terenurile au nevoie de o perioadă 2-3 ani pentru a putea fi certificate ecologic şi că, în acestă perioadă, trebuie tratate cu produse biologice. "În judeţ există deja producţii omologate de lapte şi miere ecologice, în special în zona montană, iar oamenii vând tot ce au produs, chiar dacă preţurile sunt cu 30 la sută mai mari. În cel mult trei ani sperăm ca şi în domeniul legumiculturii să apară asemenea produse ecologice omologate", a precizat directorul DADR Mureş. (S.S.)
Faptul că România nu mai foloseşte substanţe chimice în cantitate foarte mare pentru tratarea culturilor, poate deveni foarte uşor un atuu în agricultura ecologică. Conducerea Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Mureş este de părere că agricultura românească nu este rămasă în urmă, ci, din contră poate produce în masă, prod