La 10 ani dupa alegerile din 1996 care au adus la putere coalitia CDR-UFD, Petre Roman a dat tiparului note din culisele unei guvernari macinate de conflicte. Retragerea ministrilor PD din guvern, mineriada de la Costesti, pericolul ca Romania sa intre in incapacitate de plata ca urmare a unei interventii dure a FMI in 1999, dosarul Bancorex au fost ieri invocate de Roman, la lansarea volumului "Intre dezordine si reforma". La 10 ani dupa alegerile din 1996 care au adus la putere coalitia CDR-UFD, Petre Roman a dat tiparului note din culisele unei guvernari macinate de conflicte. Retragerea ministrilor PD din guvern, mineriada de la Costesti, pericolul ca Romania sa intre in incapacitate de plata ca urmare a unei interventii dure a FMI in 1999, dosarul Bancorex au fost ieri invocate de Roman, la lansarea volumului "Intre dezordine si reforma", alaturi de fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu. "Ceea ce spune Petre Roman in cartile sale este adevarat, este marturia sincera a unui om de stat", a declarat Constantinescu desi nu este nici pe departe menajat in paginile cartii. O marturie importanta e considerat volumul si de fostul premier Adrian Nastase, care cugeta ieri la turnura pe care ar fi luat-o istoria contemporana daca FSN nu s-ar fi divizat.
Petre Roman a lansat ieri si o editie revizuita a cartii "Libertatea ca datorie", unde este evocata personalitatea tatalui sau, Valter Roman, in contextul revolutiei ungare.
La 10 ani dupa alegerile din 1996 care au adus la putere coalitia CDR-UFD, Petre Roman a dat tiparului note din culisele unei guvernari macinate de conflicte. Retragerea ministrilor PD din guvern, mineriada de la Costesti, pericolul ca Romania sa intre in incapacitate de plata ca urmare a unei interventii dure a FMI in 1999, dosarul Bancorex au fost ieri invocate de Roman, la lansarea volumului "Intre dezordine si reforma".