Dupa aproape patru ani de la lansarea primelor carduri co-branded pe piata locala, romanii au inceput sa fie familiarizati cu folosirea cardurile bancare si in alte scopuri decat acelea de a extrage bani de la bancomat. Tot mai multi clienti ai marilor retaileri stiu ca si la noi se emit carduri co-branded, care le ofera detinatorilor posibilitatea de a obtine reduceri la achizitionarea unor produse ori servicii.
In esenta, cardurile co-branded sunt cele incheiate de banci ori societati de intermediere financiara in colaborare cu lanturile de magazine, fie ca vorbim de retaileri clasici sau de cei specializati in electrocasnice si produse IT. In aceasta perioada, aceasta tendinta de crestere a rolului pe care il au cardurile �partenere� se traduce printr-un proces firesc de trecere de la creditul cu buletinul la cardul de credit co-branded (sau de cumparaturi).
Astfel, creditul de consum este inlocuit de noile carduri co-branded. Care este atunci diferenta dintre un card de credit si un credit banal de consum sau ce aduce in plus un card co-branded? In primul rand, diferenta consta in faptul ca un card de credit odata contractat ramane o linie de credit deschisa pe termen lung, poate chiar pe viata.
Un card de credit co-branded este oferit clientilor unui retailer specializat dupa incheierea unui contract de credit in reteaua de magazine, fara a necesita prezentarea unor documente suplimentare solicitate in astfel de situatii.
In plus, prin intermediul extrasului de cont pe care posesorii cardului il primesc lunar, banca si retailerul respectiv vor trimite informatii personalizate legate de ofertele promotionale valabile exclusiv pentru posesorii acestui card. Cardul poate fi utilizat atat pentru a achizitiona produse din magazinele retailerului, cat si in retelele de comercianti si ATM-uri, in Romania si in strainatate.
Flanco-Cetelem