Al cincilea membru al influentei familii creştine Gemayel - asasinat Cedrilor", el este a şasea personalitate antisiriană ucisă după februarie 2005. Au fost decretate trei zile de doliu naţional, ceremoniile prevăzute pentru a marca a 63-a aniversare a proclamării independenţei (22 noiembrie) fiind anulate.
Ministrul Pierre Gemayel a fost împuşcat marţi, la prânz, chiar în circumscripţia sa electorală, Jdeide, de la nord de Beirut. Se afla la volanul maşinii proprii, când două automobile i-au tăiat calea şi l-au blocat. Apoi, trei indivizi au descărcat automatele în direcţia lui, cel puţin zece gloanţe atingându-i capul. Garda sa de corp a fost ucisă pe loc, în timp ce el a fost dus la spitalul Saint-Joseph din Beirut, unde a decedat. Imediat după aflarea veştii, în zonele creştine au avut loc manifestaţii spontane de condamnare a asasinilor şi celor aflaţi în spatele lor. Armata a primit ordin să ocupe principalele puncte din Beirut, în vreme ce autorităţile au decretat trei zile de doliu naţional, stabilind ca funeraliile naţionale să aibă loc azi, la prânz.
O familie martiră
Pierre Gemayel, 34 de ani, era căsătorit şi avea doi copii, fiind considerat noua stea în ascensiune a creştinilor maroniţi din Liban, care reprezintă azi circa 35 la sută din cei patru milioane de locuitori ai ţării. El era cel mai tânăr deputat din ţară, fiind ales în 2000 şi reales în 2005. În Liban, familia Gemayel este una dintre cele mai influente, ea dând politicieni marcanţi. Astfel, bunicul lui, pe care-l chema tot Pierre, a fost fondatorul Partidului Falangist. Amin Gemayel, tatăl lui, a fost preşedinte al ţării între 1982 şi 1988, în vreme ce Bechir, fratele tatălui său, a fost asasinat în septembrie 1982, la câteva zile după ce fusese ales preşedinte. Potrivit Pactului Naţional din 1943, în Liban, preşedintele e ales din sânul comunităţii creştin-maronite, premie