Industria jocurilor de noroc incepe sa treaca de la clasica loterie intr-o lume a show-urilor de televiziune, unde moderatoare imbracate sumar si provocator persuadeaza oamenii sa rezolve puzzle-uri si tot felul de jocuri interactive, creand o masina de produs bani. Profit de sute de milioane de dolari anual pentru emisiunile de acest gen, aceasta este valoarea cuantificata a sperantei de castig a omului, se arata intr-un articol aparut in International Herald Tribune.
Nucleul acestor emisiuni televizate este reprezentat de compania Telemedia InteracTV Productions, al carei fondator, Jeno Torocsik, spera sa devina, in cativa ani, un "baron global" al acestui nou tip de afacere. Majoritatea emisiunilor de acest fel, la care participantii sunt atrasi sa participe printr-un simplu apel telefonic, sunt produse in Budapesta, si transmise apoi in peste 40 de tari, incepand cu Marea Britanie si pana in Indonezia, inclusiv Romania.
In functie de raspunsurile furnizate de apelanti, Torocsik si echipa sa de producatori opereaza modificari in structura jocurilor, oferind castiguri din ce in ce mai mari, pentru a creste numarul persoanelor care suna. Astfel, intr-o singura ora de program, se pot inregistra si 100.000 de apeluri telefonice. "Stim exact ce tipuri de jocuri sa oferim telespectatorilor si in ce ordine sa le aranjam", precizeaza Torocsik. "Nu este neaparat un joc ceea ce facem noi, este o strategie de know-how", spune Torocsik.
"In Budapesta, realizam peste 60 de ore de program, intr-o singura zi", spune Torocsik. Compania difuzeaza, intr-o luna, peste 2.000 de ore de program, primind sute de milioane de apeluri telefonice pe an. Banii care se acumuleaza de pe urma apelurilor sunt impartiti intre Telemedia, companiile de telefonie implicate in aceasta afacere si posturile de televiziune care difuzeaza aceste show-uri.
"Sunt niste pariur