Sunt multe, bune si proaste, colorate sau alb-negru, lucioase sau mate, scumpe sau ieftine. Sunt pentru copii, tineri, batrani, ingineri, specialisti, gospodine si bucatari. Si mai ales sunt adunate la un loc la editia a XIII-a a Targului International de carte Bucuresti, unde sunt prezente peste 400 de companii ce au legatura intr-o masura mai mica sau mai mare cu cartile.
Gaudeamus a reusit sa adune numai in prima zi peste 8.500 de vizitatori, in ciuda faptului ca a fost organizat in cadrul Romexpo, un spatiu cel putin neprietenos cu o astfel de manifestare.
Daca poti trece cu usurinta peste fumul de la gratarele pe care se perpelesc mititei, o data intrat in pavilionul central, cititorul are sanse mari sa se simta precum pustii in magazinul de bomboane.
Un lucru imbucurator il constituie multimea de copii, nici nu mai conteaza daca adusi cu forta sau nu de profesori, care pleaca cu cate o carte ambalata frumos. Standurile editurilor pentru copii sunt cele mai animate, mai ales ca responsabilii cu marketingul au avut grija sa aduca cate un clown care sa-i imbie.
Sunt multimi de titluri, de la romanele clasicilor rusi, la fituici care te invata sa ai o viata sexuala mai buna, la ceea ce trebuie sa faci pentru a deveni milionar in maximum un an, gandirea pozitiva, tehnici orientale de descoperire a sinelui. Sau mai exista colectia cu cele 100 de minuni, cartulii cu retete cu si din carne de vita, pasare, porc.
O initiativa buna a organizatorilor targului o constituie asocierea cu Librariile Carturesti, fiind astfel organizata o ceainarie chiar in cadrul complexului, un ceai la taclale cu Traian Ungureanu nefiind total exclus.
Chiar daca se afla abia in a doua zi, Gaudeamus a debutat sub cele mai bune auspicii, fiind remarcabil ca intr-o zi de la jumatate saptamanii a reusit sa atraga un numar impr