Pe Dragoş Bucur l-am văzut pentru prima dată în filmul Marfa şi banii al lui Cristi Puiu. Deşi pe-atunci era doar student în anul IV, mi s-a părut un actor foarte bun, pe deplin format. Mi-a plăcut, de asemenea, şi cum juca Alexandru Papadopol. Apoi, pe Dragoş Bucur l-am văzut în Furia (în regia lui Radu Muntean), unde a făcut un rol remarcabil, iar pe Alexandru Papadopol în Occidentul lui Cristian Mungiu, unde juca bine aceeaşi partitură de băiat bun şi cam bleguţ.
Mai tîrziu, pe cei doi a pus mîna PRO TV-ul şi i-a băgat în malaxorul star system-ului PRO. Adică al mediocrităţii agresiv-comerciale. Dragoş Bucur a început să prezinte nişte emisiuni săltăreţe, în care agăţa oameni pe stradă şi le dădea bani (Cîştigi fără să ştii şi Faci pariu), iar Papadopol a căpătat un rol important în sitcomul Dădaca şi apoi în prelungirea acestuia, Dădacă la 2+1. În fine, în timpul acesta, pe Dragoş Bucur l-am mai văzut făcînd şi altceva - aşa cum a fost, de exemplu, un spectacol de dans contemporan, unde era, de asemenea, foarte bun. Papadopol a fost înghiţit total de maşinăria PRO şi, de la sitcom, a fost "promovat" la telenovele. Gloria l-a dat peste cap şi, din actorul care promitea o frumoasă carieră, a ajuns un ingredient de bază în supa de telenovelişti şi manelişti ai imperiului Adrian Sîrbu. Inutil să mai adaug observaţia că greu va mai ieşi din mlaştina asta (dacă va încerca să iasă vreodată).
Din fericire pentru Dragoş Bucur, el a reuşit să se rupă, în cele din urmă, din mrejele PRO-ului. Oricum, nu era aşa de afundat în toată povestea şi nici nu părea că aerul respirat acolo îi afectase şi modul de a gîndi. Din toamna aceasta, realizează şi prezintă emisiunea Marfă de la Realitatea TV. În fine, ştiu că meritul pentru această emisiune excelentă nu îi revine numai lui, că motorul ei este Ana-Maria Caia cu al său "Indie Studio", că la acest proiect au pus