Cei care au colaborat cu Securitatea sau au fost implicati in scandaluri de coruptie pot sta linistiti. Au acces la scaunul de europarlamentar.
Si aceasta, deoarece Comisia de Afaceri a Parlamentului European a respins amendamentul din raportul lui Pierre Moscovici prin care se cerea partidelor politice din Romania sa nu trimita in Parlamentul European persoane care fie au avut de-a face cu Securitatea, fie sunt suspectate de coruptie.
Sa fie vorba la mijloc de incredere in discernamantul romanilor dupa gafa facuta cu nominalizarea lui Varujan Vosganian la functia de comisar european, nominalizare care a ajuns la Bruxelles impreuna cu zvonurile despre colaborarea cu Securitatea, dar si despre afaceri dubioase cu personaje si mai dubioase? Sa fie incredere in capacitatea de selectie a romanilor? A politicienilor? A guvernului? A
societatii civile? Sa nu doreasca Parlamentul European sa se amestece in treburile noastre? Nicidecum. Adevaratele motive le-a explicat, pentru "Curentul", senatorul PNL, Adrian Cioroianu, care a fost prezent la dezbaterile raportului Moscovici.
Iar aceste motive sunt surprinzatoare deoarece parlamentarii europeni au invocat subiectivitatea cu care sunt tratate temele privind colaborarea cu Securitatea si actele de coruptie in mass-media romaneasca, fapt care a condus la o credibilitate foarte fragila a informatiilor venite din Romania.
Astfel, Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a hotarat ca este inutil sa mai faca apel la societatea civila si la politicienii din Romania pentru a nu trimite in functii oficiale persoane care au avut probleme cu coruptia sau legaturi cu Securitatea.
"S-a considerat ca aceste precizari nu au relevanta pentru ca nu este certificata pe deplin credibilitatea surselor", a explicat Adrian Cioroianu. Cert este ca respingerea ace