Fostul spion rus, Aleksandr Litvinenko, a decedat, joi noaptea, la University College Hospital din Londra, unde fusese internat, fiind suspect că fusese otrăvit. "Echipa medicală a făcut tot Fostul spion rus, Aleksandr Litvinenko, a decedat, joi noaptea, la University College Hospital din Londra, unde fusese internat, fiind suspect că fusese otrăvit. "Echipa medicală a făcut tot posibilul pentru a-l salva fără să reuşească", a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului. Starea sănătăţii fostului colonel FSB, în vârstă de 43 de ani, s-a înrăutăţit brusc fără ca medicii sau prietenii săi să-şi dea seama ce anume a provocat această deteriorare. Serviciile secrete ruse au negat din nou categoric că ar avea vreo legătură cu otrăvirea, iar Kremlinul a declarat că moartea lui Litvinenko este o tragedie, însă competenţele de a investiga acest caz revin poliţiei britanice.
După mai multe zile de incertitudini şi afirmaţii contradictorii, doctorul Geoff Bellingan, şeful secţiei de terapie intensivă, a eliminat ipoteza unei otrăviri cu thaliu sau cu o substanţă radioactivă. "În pofida a numeroase teste, încă nu ştim cu certitudine care este cauza deteriorării grave a stării sale de sănătate", a declarat Bellingan. El a calificat drept "înşelătoare" şi informaţia conform căreia o radiografie ar fi evidenţiat trei obiecte de mici dimensiuni în intestinele pacientului. Potrivit medicului, a fost vorba despre "umbre cauzate de albastrul de Prusia", o substanţă terapeutică fără acţiune toxică, administrată în timpul tratamentului.
Sfidător la adresa Kremlinului până în ultima clipă
Litvinenko a continuat să sfideze Kremlinul şi de pe patul de spital. "Vreau să supravieţuiesc, doar ca să le dovedesc că sunt mai puternic decât ei", a declarat fostul colonel FSB, într-un interviu acordat "The Times", cu câteva ore înainte să moară. Fostul agent rus a declarat că est