Leul a continuat sa se aprecieze saptamana trecuta in fata principalelor valute, in contradictie cu anii trecuti, cand apropierea de sfarsitul anului echivala cu cresteri ale cursurilor de schimb. Saptamana trecuta, dolarul a oferit o surpriza de proportii, cursul sau mediu coborand la un nivel care mai putea fi intalnit in februarie 2001. De asemenea, euro a urcat la peste 1,31 dolari, valoare care a mai fost atinsa in aprilie 2005. Astfel, cursul de vineri al monedei americane a coborat la 2,6674 lei, dupa ce in ultima parte din octombrie atinsese un maxim de 2,8188. La deprecierea dolarului au contribuit doi factori. Primul il reprezinta evolutia apreciativa a leului fata de euro, iar al doilea se datoreaza scaderii puternice a dolarului in raport cu euro pe pietele internationale. In ceea ce priveste moneda unica, cursul a fluctuat intre 3,4861 si 3,4950 lei, cotatiile din piata variind intre 3,4820 si 3,5 lei.
“Piata a fost destul de stabila, comenta un dealer bancar. Atunci cand cursul euro a urcat spre 3,5 lei au aparut ordinele de vanzare consistente, pentru ca atunci cand acesta a coborat aproape de 3,48 lei, si-au facut simtita prezenta cumparatorii, fie pentru a-si marca profiturile, fie pentru a achizitiona valuta la un curs cat mai bun pentru importuri”.
Leul a continuat sa se aprecieze saptamana trecuta in fata principalelor valute, in contradictie cu anii trecuti, cand apropierea de sfarsitul anului echivala cu cresteri ale cursurilor de schimb. Saptamana trecuta, dolarul a oferit o surpriza de proportii, cursul sau mediu coborand la un nivel care mai putea fi intalnit in februarie 2001. De asemenea, euro a urcat la peste 1,31 dolari, valoare care a mai fost atinsa in aprilie 2005. Astfel, cursul de vineri al monedei americane a coborat la 2,6674 lei, dupa ce in ultima parte din octombrie atinsese un maxim de 2,8188. La deprecierea dolarulu