ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus. Un număr de 430 de evenimente editoriale (faţă de 390, în 2005) au atras cititorii într-un labirint din care au ieşit cu braţele pline de cărţi bune.Ce ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus. Un număr de 430 de evenimente editoriale (faţă de 390, în 2005) au atras cititorii într-un labirint din care au ieşit cu braţele pline de cărţi bune.
Ce s-a vândut cel mai bine?
Editurile au tras linie după ultima zi de târg, numărând încasările din vânzări. Aproape 400 de expozanţi, români şi străini au făcut reduceri substanţiale pentru a atrage publicul. Editura Paralela 45 a încasat circa 100.000 lei (un miliard de lei vechi), potrivit estimărilor directorului editorial, Lucian Pricop, care precizează că cifra este mai mare decât anul trecut. Cel mai bine s-au vândut titlurile din colecţia "Bestseller", inclusiv unele lansate la târg ("Iceberg" de Serge Brussolo şi "Iadul purpuriu" de Mayra Montero), volumele "Stalin cel bun" şi "Frumoasa rusoaică" de Victor Erofeev, din colecţia "Ficţiune fără frontiere". Gabriela Preda, coordonator de marketing la Editura ALL, a declarat, pentru Mediafax, că vânzările ar fi fost şi mai bune, dacă târgul nu s-ar fi închis în fiecare zi la ora 19.00. Printre cele mai căutate titluri de la ALL s-au numărat "A 8-a treaptă a înţelepciunii" de Stephen Covey şi "Ghidul sănătăţii familiei". Editura RAO a avut succes cu volumul "1001 de albume de ascultat într-o viaţă", promovat printr-un concert IRIS. Cel mai bine vândut titlu la standul editurii a fost romanul istoric "Inelul. Moştenirea ultimului templier" de Jorge Molist, conform Mioarei Andrei, responsabil de marketing.
Promovări inedite
Tânărul scriitor Claudiu Komartin a ales să-şi promoveze într-un mod inedit creaţiile, distribuind gratuit în târg un volum de poezii multiplicat la copiator. Autorul şi-a publicat pe ultima pagină un