Crochete cu ton.
Ingrediente (pentru 8 persoane): 3 cartofi mai mici, 240 g ton din conserva, 2 lingurite capere, 1 galbenus, zeama si coaja unei lamai, 1/2 lingurita zahar, sare, piper macinat, 3 felii de paine uscata, 1 lingurita busuioc uscat, 1 varf de cutit boia iute, 2 oua intregi, ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
Se fierb cartofii cu coaja cu tot, se curata si se preseaza, cat sunt calzi. Tonul se scurge bine, iar caperele se taie marunt. Se framanta cartofii, tonul, caperele, galbenusul, zeama si coaja rasa de lamaie si se gusta de sare si piper.
Se sfarama miezul de paine intr-o farfurie si se amesteca cu busuiocul maruntit si cu boiaua. Separat, in alta farfurie, se bat ouale. Se formeaza intre palme crochete lunguiete din amestecul de ton si cartofi, se dau mai intai prin ou si pe urma prin pesmet si se prajesc in uleiul incins intr-o tigaie adanca, pana ce se rumenesc frumos.
Se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se servesc calde.
Rulouri de sunca
Ingrediente (pentru 8 persoane): 125 ml lapte, 2 oua, 125 g faina, sare, 2 linguri unt topit, cate 1/2 legatura de patrunjel verde, marar si codite de ceapa verde, 200 g branza proaspata de capra (sau de vaca), piper, circa 8 felii subtiri de sunca.
Mod de preparare:
Se freaca bine faina cu ouale si cu 1 varf de cutit de sare, se adauga laptele si 125 ml de apa si se lasa putin sa creasca. Se incinge cate putin unt intr-o tigaie si se fac din aluat 4 clatite subtiri. Se prajesc, pe rand, in unt si se lasa sa se raceasca.
Se spala verdeata, se zvanta si se toaca marunt. Se amesteca branza cu verdeata, se sareaza si se pipereaza.
Se unge fiecare clatita cu un strat de branza, se aseaza pe cate doua felii de sunca, se ruleaza si se taie felii (in curmezis).
Tortilla cu cartofi si spanac
Ingrediente (pentru 8