Racordarea locuintei la retelele de utilitati presupune cheltuieli mari. Proprietarul va trebui sa alerge multe luni pentru completarea dosarelor pe care le va depune pentru apa, gaz sau curent electric.
Ridicarea unei locuinte presupune nu numai timp si bani pentru achizitionarea terenului si pentru realizarea constructiei, dar si cheltuieli ulterioare pentru racordarea la retelele de utilitati.
Primul contact cu furnizorii de utilitati are loc in cursul procesului de completare a dosarului pentru obtinerea autorizatiei de construire, cind in unele cazuri se solicita obtinerea de avize de la acestia. Ulterior, viitorul proprietar va mai veni la acestia pentru a obtine aprobarile necesare pentru bransarea locuintei la retelele de utilitati.
Dupa cum se va vedea, cheltuielile nu sint de neglijat, mai ales ca specialistii spun ca este nevoie, in medie, de 1.000 de euro pentru bransarea la fiecare retea. Trebuie mentionat ca si in celelalte judete conditiile generale sint aceleasi ca si in zona Capitalei. Diferente pot aparea la tarifele practicate de firmele care realizeaza instalatiile.
De asemenea, calculele sint orientative, deoarece sumele finale depind de caracteristicile locurilor in care sint amplasate locuintele.
Pasi pentru curent
Primul contact cu societatea de distributie a energiei electrice are loc chiar inainte de inceperea constructiei, cind se va solicita avizul de amplasament. Cu acest prilej, solicitantul va achita o taxa de 55 RON. Apoi urmeaza pasii pentru racordarea la reteaua de electricitate. Prima oara se depune cererea de emitere a avizului tehnic de racordare de catre viitorul utilizator.
In cazul Capitalei, cererea se depune la Electrica Muntenia Sud SA. Conform normelor legale in vigoare, acesta se va emite in cel mult 30 de zile de la depunerea cererii. Suma c