Adjunctul sefului Delegatiei CE in Romania, Onno Simons, a recomandat, astazi, autoritatilor, mediului de afaceri si organizatiilor neguvernamentale sa nu piarda nicio zi de pregatire pentru aderare, explicand ca responsabilitatile vor fi enorme, iar adaptabilitatea fortei de munca este esentiala, transmite Mediafax.
Intre 2007-2013, Romania urmeaza sa primeasca peste 30 de miliarde de euro - 12 miliarde pentru agricultura si dezvoltare rurala, 19,6 miliarde pentru coeziune si operatiuni structurale.
"Este o provocare uriasa pentru autoritatile romane, care nu s-au mai confruntat pana acum cu o asemenea responsabilitate, de a folosi in mod adecvat astfel de fonduri semnificative pentru dezvoltare, mai ales la nivel local si regional", a apreciat Simons.
Oficialul a amintit ca, in cursul urmatorilor ani, Romania va trebui sa cheltuiasca zilnic peste noua milioane de euro. "Banii sunt disponibili, daca aveti proiectele potrivite si cofinantarea", a mai spus el.
In final, Onno Simons a prezentat cele noua categorii de programe finantabile prin fonduri de coeziune si structurale: cercetare si dezvoltare tehnologica, inovatie si antreprenoriat, societate informationala, transporturi, energie, inclusiv energie regenerabila si eficienta energetica, protejarea mediului si prevenirea riscurilor, adaptabilitatea fortei de munca, incluziune sociala, capital uman. Adjunctul sefului Delegatiei CE in Romania, Onno Simons, a recomandat, astazi, autoritatilor, mediului de afaceri si organizatiilor neguvernamentale sa nu piarda nicio zi de pregatire pentru aderare, explicand ca responsabilitatile vor fi enorme, iar adaptabilitatea fortei de munca este esentiala, transmite Mediafax.
Intre 2007-2013, Romania urmeaza sa primeasca peste 30 de miliarde de euro - 12 miliarde pentru agricultura si dezvoltare rurala, 19,6 miliarde pentru coeziune si operati