Daca, in general, pentru braileni ineficienta masurilor luate de autoritati pentru combaterea ciinilor vagabonzi a devenit o banalitate, unui brailean care a trait citeva zeci de ani in Statele Unite ale Americii situatia i se pare intolerabila. Byron Hourmouzis a plecat in America in anii '50, dupa venirea la putere a comunistilor, si a revenit acasa in anii '90. Cu multe aspecte legate de mentalitatea brailenilor nu s-a putut impaca nici pina in prezent, iar printre acestea se numara si lipsa de fermitate in privinta ciinilor maidanezi.
"Am fost muscat pe strada, anul trecut, iar acum vreo doua saptamini, in timp ce imi faceam plimbarea zilnica pe faleza, am fost atacat de un ciine negru, in dreptul Bazei Nautice. Mi-a rupt jacheta, iar daca nu intervenea paznicul de la barci, sa il ia de pe mine, cred ca m-ar fi ranit foarte grav. De atunci, am fost de vreo cinci ori la firma asta care are contract cu Primaria sa adune ciinii de pe strazi - Horezu si nu mai stiu cum - si parca am vorbit la pereti. Ba ca nu au loc unde sa-i tina, ba ca nu pot sa le faca injectii, ca nu le-a venit nu stiu ce veterinar. Uite-asa gasesc tot felul de motive, in loc sa isi faca treaba pentru care sint platiti, iar oamenii sint terorizati de ciini si le e frica sa mai iasa din casa", ne-a declarat braileanul care, mai multe decenii, a avut prilejul de a vedea pe viu felul cum se rezolva astfel de probleme in cea mai bogata tara din lume.
Hingherii dau vina pe barcagii si ameninta cu Jandarmeria
Vasile Horez, seful organizatiei non-guvernamentale Asociatia pentru Protectia Animalelor si Mediului "Horez", cea care a concesionat de la Primarie serviciul de ecarisaj brailean, ne-a spus insa ca s-a incercat in doua rinduri stringerea ciinilor din zona Bazei Nautice, dar fara succes. "Ceea ce spune acest domn, ca i-au fost ignorate sesiz