Datele macroeconomice nu i-au fost de ajutor dolarului, marile fonduri de investitii au continuat sa il “tina jos” si nici Bernanke nu a reusit sa il trezeasca din Knock-Out. Astfel, in urma loviturilor primite recent, dolarul a ramas inca o zi "la podea".
Datele macroeconomice nu i-au fost de ajutor dolarului, marile fonduri de investitii au continuat sa il “tina jos” si nici Bernanke nu a reusit sa il trezeasca (din Knock-Out). Astfel, in urma loviturilor primite recent, dolarul a ramas inca o zi “la podea”.
Ba mai mult: si-a continat trend-ul de scadere fata de principalele monede inchizand la 1,3204 fata de Euro, la 116,08 fata de yen-ul japonez, la 1,9531 fata de lira sterlina si la 1,2021 fata de francul elvetian.
Sesiunea a semanat cu un “montaigne-rousse”: dupa ce au fost date publicitatii datele despre bunurile de folosinta indelungata din Statele Unite, care au inregistrat o scadere de 8,3% fata de luna precedenta, cotatia EURUSD a inregistrat primul maxim intra-day la 1,3181.
Apoi cotatia a cedat terenul castigat si a scazut 50 de pips la 1,3138 dupa publicarea cifrei vanzarilor de case din Statele Unite. Cum acestea au inregistrat o crestere de 0,5% in luna Octombrie, o parte din temerile legate de declinul sectorul imobiliar au disparut si, in acest context, revenirea intra-day a dolarului a parut justificata.
Dar apoi a venit discursul lui Ben Bernanke, guvernatorul FED. Acesta a declarat ca desi estimarile spun ca inflatia va scadea gradual, inca exista riscuri. “Incertitudini substantiale sunt prezente atat in estimarile cu privire la cresterea economica, dar si in cele referitoare la inflatie”, a mai declarat domnia sa.
Din discursul oficial am mai putut despinde faptul ca economia americana isi va continua trend-ul de crestere, dar acesta va fi cumva afectat de scaderea sectorulu