Interceptarile facute de serviciile secrete asupra gruparii cercetate pentru infractiuni care aduc atingere securitatii nationale il contrazic pe Codrut Seres, care a sustinut ca nu e dorit in Ministerul Economiei si Comertului pentru ca nu a procedat asemenea predecesorilor lui.
In dosarul in care sunt pusi sub urmarire penala mai multi demnitari si functionari publici din institutiile centrale cu atributii in domeniul privatizarii, anchetatorii au probe potrivit carora initiatorul gruparii, Stamen Stancev, si o parte dintre celelalte persoane straine s-au intalnit de mai multe ori, neoficial, cu Dorinel Mucea (adjunctul sefului OPSPI din cadrul MEC) si Codrut Seres si indirect cu Zsolt Nagy (Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei).
Vanzarea actiunilor Romtelecom
Potrivit anchetatorilor, citati de Mediafax, la data de 2 noiembrie 2005, MCTI a primit 9 oferte pentru furnizarea de servicii de consultanta financiara in operatiunea de vanzare a pachetului de actiuni pe care statul il mai detine la Romtelecom. Ofertele au fost depuse de: CA-IB, Goldman Sachs, ABN-AMRO si Rotschild; Citibank, EFG Eurobank si Ergasias; CSFB si IEBA Trust; Deutsche Bank, BRD Securities si Alpha Finance; HSBC, BCR Securities si Dresdener Kleinwort Wasserstein; JP Morgan, RAEF, Intercapital Invest si Linklaters; Merrill Lynch si BT Securities; Morgan Stanley si Raiffeisen Bank; Union Bank o Switzerland (UBS), ING Securities si Central Europe Trust Company Ltd.
La 5 ianuarie a.c., in urma evaluarii ofertelor tehnice si financiare, a fost declarat castigator consortiul format din Credit Suisse First Boston Europe (CSFB) si societatea de brokeraj IEBA Trust SA Bucuresti.
Ulterior, CSFB a selectat o firma civila de avocatura, care a asigurat consultanta partii romane in vederea listarii pe piata de capital a actiunilor Romtelecom, aspect a