Parcurile industriale vor fi în continuare în topul „destinaţiilor“ unde merită să investeşti, deoarece se regăsesc printre singurele zone speciale care îşi păstrează facilităţile. Aceasta este concluzia unui mic „inventar“ al regimurilor speciale.Până acum, o pensiune montană cu o capacitate de cazare de până la 20 de locuri nu plătea impozit nici pe profit, nici pentru teren timp de cinci ani de la constituire. De la 1 ianuarie, statul nu o va mai aju
Parcurile industriale vor fi în continuare în topul „destinaţiilor“ unde merită să investeşti, deoarece se regăsesc printre singurele zone speciale care îşi păstrează facilităţile. Aceasta este concluzia unui mic „inventar“ al regimurilor speciale.
Până acum, o pensiune montană cu o capacitate de cazare de până la 20 de locuri nu plătea impozit nici pe profit, nici pentru teren timp de cinci ani de la constituire. De la 1 ianuarie, statul nu o va mai ajuta în niciun fel. Aderarea, aşa cum se ştie, aduce după sine multe restricţii şi eliminări ale regimurilor speciale, de care au beneficiat, spre exemplu, zonele defavorizate, pensiunile agroturistice sau cooperativele agricole. Astfel, nu va mai fi valabilă, începând de anul viitor, scutirea de impozit pe profit pentru unităţile protejate destinate persoanelor cu handicap. Este eliminată, cu aceeaşi dată, 1 ianuarie 2007, şi scutirea acordată contribuabililor direct implicaţi în producţia de filme cinematografice. Aceştia nu plăteau impozit pentru profitul reinvestit şi aveau o reducere a impozitului pe profit cu 20%, dacă asigurau creşterea numărului scriptic de angajaţi cu cel puţin 10% de la un an la altul. De la 31 decembrie 2006, nu mai sunt valabile nici facilităţile acordate inventatorilor. Până anul acesta, veniturile realizate din aplicarea unei invenţii brevetate în România erau venituri neimpozabile.
A fost eliminată, odată cu ade