La sediul prefecturii a avut loc ieri, sedinta Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Virstnice. In cadrul discutiilor au fost inaintate propuneri de extindere a facilitatilor la transportul public de persoane in municipiul Braila. Astfel, categoria avuta in vedere este cea a virstnicilor care au pensii sub 370 de lei. Este vorba despre femeile care au virste mai mici de 60 de ani si de barbatii care au sub 65 de ani. Experienta societatii Braicar S.A. arata ca numarul pensionarilor care apelau la abonamente cu reducere de 50% si indeplineau aceste conditii era de 4500-5000 pe luna. In 2005 si in 2006, aceasta categorie de persoane nu a mai beneficiat de aceste facilitati. "Am putea extinde facilitatea, dar numai pe tramvai, nu si pe autobuz. In varianta in care abonamentul social se acorda pentru aceeasi categorie de pensionari, dar cu plata a 50% de catre virstnici si 50% de catre Consiliul Local Municipal, efortul bugetar este de 250-300 milioane de lei pe luna", a spus viceprimarul Daniela Vasioiu.
Precizam ca, in prezent, beneficiaza de gratuitati pe tramvai 23.000 de pensionari care au peste 60 de ani, femeile, si peste 65 de ani, barbatii. Daca propunerea de extindere a facilitatilor va fi aprobata de Consiliul Local Municipal, in 2007, la cei 23000 de pensionari care circula gratuit, s-ar putea adauga inca 5000, cu reduceri de 50%, insa.
La sediul prefecturii a avut loc ieri, sedinta Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Virstnice. In cadrul discutiilor au fost inaintate propuneri de extindere a facilitatilor la transportul public de persoane in municipiul Braila. Astfel, categoria avuta in vedere este cea a virstnicilor care au pensii sub 370 de lei. Este vorba despre femeile care au virste mai mici de 60 de ani si de barbatii care au sub 65 de ani. Experienta societatii Braicar