Roman Braşov va vinde firmelor de pe platforma uzinei atât terenul, în suprafaţă de 110 hectare, cât şi clădirile societăţii, a declarat Ioan Neculaie (foto), preşedintele Asociaţiei Pro Roman, care controlează peste 90% din acţiunile Roman.
Consiliul de Administraţie al Pro Roman a convocat pentru luna decembrie Adunarea Generală a Acţionarilor, pe ordinea de zi figurând aprobarea raportului de evaluare a terenurilor şi clădirilor societăţii Roman de către ICPCM Bucureşti, respectiv aprobarea vânzării terenului uzinei, cu o suprafaţă de 110 hectare, şi a clădirilor aferente. „Obiectivele principale vor fi vândute diviziilor de camioane şi de autobuze de la Roman, astfel încât uzina îşi va păstra obiectul de activitate. Majoritatea firmelor de pe platformă sunt ale mele, însă sunt şi câţiva producători străini de rulmenţi, motoare şi alte subansamble”, a continuat Neculaie.
Cel mult 60 de euro pe metrul pătrat
El a arătat că preţul de vânzare, pentru clădiri şi imobile, nu poate depăşi 60 de euro pe metru pătrat, contrar estimărilor companiilor imobiliare, care plasează valoarea terenului în zonă la 200 de euro pe metru pătrat. „Pe Calea Bucureşti, foarte aproape de parcul industrial, preţurile ajung la 200 de euro pe metru pătrat, însă pe un teren gol. În parcul industrial nu poţi să vinzi la acest preţ un teren infestat cu construcţii vechi de zeci de ani, cu fundaţii de doi metri, pentru că demolarea acestora costă foarte mult”, a afirmat Neculaie. El a arătat că Parcul Industrial Braşov, amplasat pe terenul societăţii Roman şi administrat de Pro Roman, şi-a recâştigat în instanţă statutul de parc industrial după ce a fost anulat, în aprilie 2005, prin ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor.
Camera de Comerţ şi Industrie nu îşi mai vinde acţiunile
Cele 5% din acţiunile Roman SA deţinute de CCI Braşov au fost scoase