Nicoara si Boc(Foto: Ziua de Cluj)
Aceasta situatie reprezinta inca una dintre mostenirile pe care Funar le-a lasat clujenilor. Din cauza neintelegerilor dintre fostul primar PRM-ist si consilierii locali, o serie de investitii au stagnat. Solutia aleasa atunci de Guvernul Nastase a fost trecerea unor proprietati din patrimoniul Primariei la Consiliul Judetean, controlat de PSD.
De exemplu, unul dintre cele mai ravnite obiective, stadionul municipal Ion Moina, a trecut direct prin hotarare guvernamentala din patrimoniul Consiliului Local in proprietatea Consiliului Judetean. Or, la aceasta ora, stadionul reprezinta un vector extrem de important, atat din punct de vedere economico-financiar, cat si din punct de vedere electoral.
Nicoara aminteste de capitalism
Cat de normala este, insa, implicarea Consiliului Judetean in problemele muncipalitatii, daca ar fi sa ne raportam la Legea administratiei publice locale? Pentru ca preocuparile majore ale lui Nicoara, mai ales in domeniul investitiilor, vizeaza mult mai mult interiorul municipiului decat localitatile din afara Clujului. Iar Nicoara nici nu neaga acest lucru.
Intr-un interviu acordat cotidianului ZIUA de Cluj, el a recunoscut ca ceea ce a intrat in patrimoniul CJ, indiferent pe ce cai, va ramane un bun al CJ. Ba chiar se va lupta pentru asta.
Prezenta dvs. in treburile orasului este extrem de activa. Nicaieri, un presedinte de Consiliu Judetean nu cred ca e atat de interesat de investitiile care se fac intr-un oras.
Marius Nicoara: Chestie de stil.
Nu de stil, de lege. Ati mostenit drepturi, proprietati in oras de pe vremea administratiei Funar. Proprietati primite prin hotarari de guvern. Intrebarea mea este daca merge Clujul mai departe asa, cu un