Timp de trei zile, incepand de vineri, Muzeul de la Sosea ii asteapta pe bucuresteni la Targul de Sf. Nicolae. 140 de mesteri din toata tara vor expune obiecte de arta populara - piese de mobilier, impletituri, tesaturi, icoane, care pot constitui daruri speciale pentru Sarbatorile de iarna. Sambata, la ora 10.30, publicul vizitator va avea ocazia sa asiste la un spectacol autentic de colinde romanesti, la care isi dau concursul Colindatorii din Timisesti, Neamt - ansamblul "Capra muta", iar la ora 11 vor putea asculta basme si legende populare romanesti, istorisite de Gabriela Cristea si Sergiu Flesner in libraria muzeului.
Sala "Irina Nicolau" va fi, la ora 12, gazda unui spectacol sustinut de Teatrul de Papusi Vifleim.
Lansarile de carte, expozitia cu vanzare de bucate si bauturi din Maramures, Bistrita, Mures, Teleorman si Harghita vor crea, cu siguranta, o atmosfera de sarbatoare tipica satului romanesc.
Cu ocazia targului, care va fi deschis intre orele 10 si 18, vor putea fi vizitate galeriile mazeului intre care Salonul de arta taraneasca, reprezentand expunerea de baza, Sala icoanelor, unde este prezentata, pana in data de 7 ianuarie 2007, catapeteasma Bisericii din Bohari (comuna Malureni, Arges), considerata drept cea mai spectaculoasa achizitie a muzeului. Descoperita de Horia Bernea si achizitionata in 1995, tampla bisericii (ctitorita in 1641 de Jupan Mitrea, in timpul domniei lui Matei Basarab) a fost restaurata in mare parte de catre specialistii muzeului.
Muzeul Taranului Roman, detine cea mai bogata colectie de obiecte taranesti din Romania, numarul de piese din patrimoniul sau ridicandu-se la 90.000. Dintre acestea, colectia de ceramica detine aproape 18.000 de piese reprezentative pentru productia celor aproape 200 centre de olarit din Romania. Alaturi de acestea se afla si inventarul complet al unor ateliere de olar din Hu