(Foto: Monitorul de Sibiu)
Autoritatile nu s-au hotarit cum sa gestioneze problema artificiilor si petardelor, ca sa previna accidentele. Anul trecut, mii de sibieni au petrecut Revelionul la „Cazarma 90", cu muzica, sampanie si Johannis. Dar senzatia serii a facut-o, desigur, focul de artificii care a durat mai bine de jumatate de ora.
Insa in ultima noapte din 2006, spectacolul pirotehnic al francezilor de la Groupe F promite sa ramina in istorie.
Legislatie greoaie
Nici firmele nu stiu prea bine ce au de facut ca sa poata comercializa materiale pirotehnice de Sarbatori, fiindca reglementarile s-au inasprit. "Societatile comerciale care doresc sa obtina avizul de functionare in vederea comercializarii obiectelor artizanale de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice trebuie sa depuna la Centrul de Informatii pentru Cetateni din cadrul municipalitatii urmatoarea documentatie: cerere, act constitutiv al societatii comerciale, certificat de inregistrare, autorizatie de la Inspectoratul de Politie, dovada de la Inspectoratul Teritorial de Munca si taxa de la Administratia Pietelor pentru ocuparea mesei", a precizat Carmen Cimpean, de la Serviciul de Presa al Primariei Sibiu.
Nici un aviz
De asemenea, reprezentantii Primariei au mai hotarit ca obiectele pirotehnice pot fi comercializate legal doar in perioada 27 - 31 decembrie, si numai in amplasamentele speciale, din pietele Cibin, Vasile Aaron, Obor, Strand si Rahova.
Pentru obtinerea unei locatii, societatile comerciale trebuie sa se adreseze Administratiei Pietelor si vor plati o taxa de 7 lei pe zi. Pina in prezent, municipalitatea nu a eliberat niciun aviz pentru comercializarea de obiecte artizanale si de distractie fabricate sau confectionate pe baza de amestecuri pi