(Foto: Ziua de Cluj)
Fondul de investitii reprezinta reteaua de magazine SPAR in Romania. Retailerul de origine olandeza dispune, la nivel international, de peste 15.000 de magazine in 34 de tari. Investitia de la Cluj va cuprinde, pe langa spatii comerciale, si o zona de servicii publice, inclusiv financiare (sedii de banci).
Ofertele companiilor selectate pentru licitatie au fost cuprinse intre 400 si 500 euro/mp, iar, in urma licitatiei, acestea au urcat la 580 de euro. Am selectat cele mai bune oferte pentru licitatie, pe baza pretului oferit, a declarat Aurel Deac, director financiar Napolact.
Dintre cele cinci societati selectate, la licitatie au participat doar trei: Morava, Billa, care a oferit 500 de euro si Transilvania Development, companie ce administreaza hotelurile de trei si patru stele, City Central si City Plaza.
Fatol si Tarmure au renuntat
Si societatea Rimini Cluj se afla printre cei selectati, insa nu a mai participat la licitatie. Administratorul Rimini, Gheorghe Fatol, planuia, impreuna cu un grup olandez, o investitie de 20 de milioane de euro, din finantari externe, in domeniul turismului. Nici directorul general al grupului imobiliar Eurotrend, Razvan Tarmure, nu a participat la licitatie.
Cea mai mare parte a banilor obtinuti din tranzactia imobiliara vor fi directionati de Napolact catre promovarea produselor lactate si a inghetatei. O sa ne promovam mai puternic numele, facem si o schimbare de ambalaje, vom investi in imagine, ne-a declarat Deac. Mentionam ca, in luna iulie, oferta de cumparare pentru sediul Napolact din Cluj-Napoca era de numai 2,5 milioane de euro.
Investitia in fabrica Napolact din comuna Baciu se situeaza sub patru milioane de euro, o suma apropiata de cea cu care s-a vandut se