Ipoteza ca Agentia Centrala de Informatii (CIA) sa fi operat o inchisoare pe teritoriul Romaniei, eventual fara cunostinta autoritatilor de la Bucuresti, "nu poate fi exclusa", se arata intr-un proiect de raport despre activitatile CIA pe teritoriul european.
Documentul este intocmit de o comisie special desemnata de Parlamentul European si condusa de italianul Claudio Fava. Raportul face referire la 21 de escale efectuate de avioanele CIA pe aeroporturile romanesti, inclusiv un incident la aterizare, petrecut in apropierea Bucurestiului la 6 decembrie 2004, relateaza presa internationala. Asa cum s-a mai aratat inclusiv in mass-media din Romania, incidentul ar fi implicat un avion american de tip Gulfstream. Nimeni nu a fost ranit in urma impactului, dar sapte pasageri au "disparut" imediat dupa accident, iar anchetatorii romani nu au reusit sa le afle identitatea, sustine raportul Parlamentului European.
Presedintele Comisiei de ancheta a existentei centrelor de detentie CIA, senatorul Norica Nicolai, a confirmat incidentul, dar a subliniat ca cele sapte persoane au intrat legal in Romania cu pasapoarte americane si au plecat a doua zi spre Franta. Ipoteza ca Agentia Centrala de Informatii (CIA) sa fi operat o inchisoare pe teritoriul Romaniei, eventual fara cunostinta autoritatilor de la Bucuresti, "nu poate fi exclusa", se arata intr-un proiect de raport despre activitatile CIA pe teritoriul european.
Documentul este intocmit de o comisie special desemnata de Parlamentul European si condusa de italianul Claudio Fava. Raportul face referire la 21 de escale efectuate de avioanele CIA pe aeroporturile romanesti, inclusiv un incident la aterizare, petrecut in apropierea Bucurestiului la 6 decembrie 2004, relateaza presa internationala. Asa cum s-a mai aratat inclusiv in mass-media din Romania, incidentul ar fi implicat un avion american de tip Gulfs