In ciuda lipsurilor, motivate de Ministerul Economiei si Comertului prin faptul ca nu au primit acordul tuturor partilor (desi ieri dimineata sustinea ca posteaza documentele pe site "in urma acordului societatilor"), contractele Distrigaz Nord si Sud contin elemente cel putin interesante.
Astfel, potrivit contractului semnat de Distrigaz Nord cu E.ON Ruhrgas AG pentru vanzarea a 51 la suta dintre procentele detinute, in cazul in care statul detine 15 la suta dintre procente, unul dintre cenzori este propus de Ministerul Economiei si Comertului, care poate recomanda in Consiliul de Administratie trei dintre cei sapte membri ai acestuia. Contractul a fost semnat, la data de 21 octombrie 2004, de catre seful OPSPI, Dorinel Mihai Mucea.
Cu trei zile mai devreme, la data de 18 octombrie, acelasi Dorinel Mucea perfecta contractul de privatizare al Distrigaz Sud. Cele 51 la suta dintre actiuni au fost preluate de catre GDF International Franta si Gaz de France. Pe site-ul MEC sunt publicate, in cazul Distrigaz Nord, Anexele de la A la X, dintre care lipsesc anexele D si X, iar la Distrigaz Sud anexele de la A la R, din care lipseste anexa D.
Continutul ultimului paragraf din fiecare contract de privatizare este urmatorul: "Ca marturie la cele mentionate mai sus, prezentul Contract a fost semnat in mod valabil la data mentionata pe prima pagina" (18, respectiv 21 octombrie 2004) de catre Dorinel Mihai Mucea, seful OPSPI. Dorinel Mucea a fost consilier economic la Ambasada Romaniei in Turcia inainte de 1988, fiind considerat, la un moment dat, mana dreapta a fostului ministru al Industriilor si Comertului, Dan Ioan Popescu.
In ciuda lipsurilor, motivate de Ministerul Economiei si Comertului prin faptul ca nu au primit acordul tuturor partilor (desi ieri dimineata sustinea ca posteaza documentele pe site "in urma acordului societatilor"), contractele