Toaleta de la spitalul Marie Curie
S-a scris mult despre starea spitalelor romanesti. Kilometri de text si nici o schimbare. Nu doreste nimeni schimbari peste noapte, schimbari care sa insanatoseasca pacientul pe loc si nici din cele care sa-l faca sa se simta bagat in seama ingrijit si respectat. Poate nevoia de schimbare vine tocmai de acolo de unde iti faci nevoile.
Toaletele spitalelor bucurestene ar putea concura serios cu marile laboratoare mondiale de cercetare in domeniul armelor chimice.
Am ales la intamplare patru spitale ale capitalei in dorinta de a vedea in ce stadiu se afla locul din care ar trebui sa se inceapa igienizarea.
Budimex - toaleta Braille
Spitalul Budimex din Bucuresti se doreste a fi unul al copiilor. In ciuda alaturarii foarte cinice de termeni, la Budimex chiar vin numai copii. Din aceia fara drept de vot.
Parterul spitalului mai poarta inca decoratiile ceausiste cu Alba ca Zapada si pitici mineri. Era modul in care mai marii spitalului intelegeau sa faca drumul copilului pana la spital mai placut. Acum nu a ramas decat un Mutulica scorojit, fara un ochi si fara nas. Vechi de cel putin 16 ani.
La etajul unu al cladirii intram in prima toaleta spre care suntem indreptati de o infirmiera. De la doi metri incep sa o simt. E toaleta Braille a spitalului din Romania. Inauntru, film de groaza: mucuri de tigara, pahare si sticle de plastic, apa susurand din toti robinetii iar deasupra un miros uro-fecalo-cloro-afumat. Numai bun sa dai in icter mecanic. Si mai e ceva.
O usa de placaj ordinar fara clanta zgariata si desenata cu grafitti naive. Pe usa de iesire, un anunt informeaza ca igiena e foarte importanta, mai ales in aceasta perioada de viroze si gripe.
La Bagdasar Arsenie si Sf. Ioan, sapunul e tabu
Toaleta de la BagdasarHotNews.ro
Undeva