Socul pe care l-a resimtit compania britanica Sportingbet dupa ce a fost nevoita sa se retraga de pe piata jocurilor de noroc pe Internet din Statele Unite ale Americii s-a materializat in rezultate financiare dezastruoase. Astfel, compania a precizat ieri ca a pierdut circa 250 de milioane de lire prin vanzarea operatiunilor americane catre un investitor privat, pentru suma de un dolar american.
Andy McIver, directorul general al Sportingbet, a declarat ca persoanele aflate la conducerea companiei se arata dezamagite de atitudinea autoritatilor din Marea Britanie, care nu ofera sprijin pentru industria pariurilor online. Oficialul Sportingbet a adaugat ca guvernul din Insula nu depune un efort prea mare pentru a crea un cadru fiscal si legislativ care sa ofere o solutie practica de incurajare a operatorilor online de pariuri, care sunt fortati, astfel, sa isi mute afacerile in exteriorul Regatului Unit. Si actionarii companiei britanice au avut de suferit de pe urma inchiderii afacerii din SUA.
Cotatia actiunilor Sportingbet a scazut dramatic, de la valoarea de 452 de pence/titlu, la doar 42 de pence/titlu. In prezent, afacerea este evaluata la 182 de milioane de lire sterline.
In Europa, profiturile companiei britanice inregistreaza o crestere continua, fiind estimate la 12,7 milioane de lire, in timp ce in Australia genereaza, pentru Sportingbet, castiguri de 3,9 milioane de lire.
De asemenea, numarul companiilor care pariaza pe evenimentele sportive ale Sportingbet a crescut cu 31%, la 186,260. In ultimul trimestru, fiecare client al companiei britanice a facut 55 de pariuri, suma medie alocata fiind de 14,71 de lire.
Firma britanica a parasit piata Statelor Unite dupa ce Congresul american a aprobat, in mod neasteptat, un proiect de lege care interzice pariurile online.
Socul pe care l-a resimtit compania britanica Sportingbe