Castigatorul celei de-a sasea editii a Trofeului Someleriei 2006 este Constantin Dragan, ospatar la un hotel din Bucuresti. O excursie la Bordeaux si o vizita la Vinexpo sunt premiile cu care a fost recompensat.
Evenimentul a fost organizat in Sala de Spectacole a Casinoului Sinaia. Constantin Dragan, Aurelian Luca si Marian Pavel sunt numele celor trei finalisti care au luptat pentru castigarea titlului de cel mai bun somelier (degustator de vinuri) al anului 2006.
PROBE. Trei probe au facut posibila departajarea concurentilor. Proba de degustare i-a pus pe finalisti in postura de a prezenta caracteristicile a trei mostre de vin si a doua spirtoase. La proba de meniuri si asocieri, concurentii au primit lista unui meniu pentru un dejun oficial. Ei trebuia sa corecteze eventualele greseli strecurate in respectiva lista. In sfarsit, cea de-a treia proba a fost decantarea vinului prin care concurentii isi exersau capacitatile de servire si asigurare a confortului unor posibili clienti. Probele de concurs s-au desfasurat contra cronometru. Primul vin degustat a fost un Sauvignon Blanc sec, de culoare galben pai, cu arome de mere verzi. Cel de-al doilea a fost un Merlot sec, iar cel de-al treilea, un vin licoros de culoarea chihlimbarului. Cum ordinea de degustare trebuia respectata, la finalul probei, cei trei concurenti au oferit pareri avizate despre caracteristicile spirtoaselor pe care le-au probat. Lista meniului, prezentata la a doua proba, a continut pe langa erorile de structura si multe greseli de ortografie, de care toti cei trei concurenti si-au dat seama.
LAURI. La ultima proba, Constantin Dragan s-a dovedit a fi cel mai spectaculos, mai familiar si mai sociabil cu cei trei clienti pe care a trebuit sa ii servesca. In timp ce desfasura ritualul de desfacere a sticlei cu vin in fata clientilor, somelierul i-a intrebat pe acestia pana si desp