Zilele trecute a avut loc, la Bucuresti, seminarul de lansare a proiectului "Alegeri care conteaza", organizat de Centrul Educatia 2000 a si UNICEF.
Tema discutiilor purtate cu participantii (reprezentanti ai comunitatilor rome din judetele Braila, Tulcea, Constanta, Calarasi si Ialomita) a fost "Casatoria timpurie si maternitatea, la virsta adolescentei".
Proiectul "Alegeri care conteaza" este ultimul dintr-un ciclu de trei proiecte, care si-au propus sa abordeze tema sensibila a casatoriei si a maternitatii la virste precoce, sub aspectul incidentei pe care un asemenea comportament demografic il are asupra abandonului scolar.
Organizatorii actiunii au tinut sa sublinieze ca prin implementarea acestui proiect, nu s-a urmarit atacarea unor traditii sau schimbarea unor norme culturale, ci a unor mentalitati, scoala, educatia, fiind prezentate ca o alternativa viabila, ca solutie pentru imbunatatirea nivelului actual de trai si pentru reducerea discriminarii sociale.
Proiectul are drept scop stimularea interesului fata de scoala si constientizarea grupului tinta asupra implicatiilor pe care le au casatoria si maternitatea, la virsta adolescentei.
Grupul tinta din judetul nostru va fi format din scolile generale din Lanurile, Sutesti, Gradistea, Movila Miresii si Visani. Coordonatorul local al celor sase mediatori comunitari care isi vor desfasura activitatea in aceste scoli este consilierul judetean Sandel Grosu.
"Ca o noutate, in acest proiect vor fi implicati, pentru prima data, si barbati. Daca, pina acum, se formau doar femei ca mediator comunitar, in implementarea acestui proiect cautam sa cooptam si cit mai multi barbati", a declarat Sandel Grosu.
Proiectul va fi implementat pe o perioada de 12 luni.
Zilele trecute a avut loc, la Bucuresti, seminarul de lansare a proiectului "Alege