(Foto: Gazeta de Cluj)
Dupa un calvar care a durat mai bine de patru ani, prin decizia nr. 6883/24.11.2006, Inalta Curte de Casatie si Justitie a pus punct final in dosarul penal ce le-a fost fabricat judecatorilor oradeni Traian Munteanu si Adrian Popa, trimisi in judecata cu foarte mare usurinta, in baza unor declaratii ale unor persoane dubioase, santajate de anchetatori.
Martori lipsiti de orice credibilitate, si avand fiecare dosare penale deasupra capului, au stat la baza unor acuze aiuritoare si au prilejuit un veritabil linsaj mediatic asupra „inculpatilor”, menit sa-i descurajeze si sa-i decredibilizeze.
Procurori in culpa
Motivarea achitarii ofera suficiente argumente pentru imediata inculpare a procurorilor care i-au anchetat abuziv pe cei doi judecatori oradeni.
Spicuim cateva pasaje ce denota metodele prin care se face un dosar penal in Romania Mileniului 3, la portile Europei: “Starea de fapt stabilita prin rechizitoriu este lipsita de suport probator si a fost reliefata printr-o interpretare trunchiata a probelor, suferind chiar si din punct de vedere logic”.
“Surprinzator, cele doua probe au fost ascunse in timpul urmaririi penale, iar apoi sustrase din dosar si dosite de procurori intr-un alt dosar”.
“Dosarului remis instantei de judecata, procurorii nu i-au atasat toate actele de urmarire penala ce-i apartin si care i-au fost afectate.” “Negrutiu a fost constrans de catre procurori cu trimiterea in judecata in dosarele penale in care era cercetat”.
“Stiube a cerut sa fie pus in libertate in schimbul mai multor denunturi impotriva judecatorilor si procurorilor”. “Avocata lui Stiube, Albutiu Elena, a invederat instantei ca procurorul Chiciu i-a cerut sa-l lamureasca pe detinut sa cooperez