Aparute nu demult in Romania, centrele after school se dovedesc extrem de utile si solicitate, dar implicit si afaceri de succes pentru cei care au avut inspiratia si curajul sa se implice intr-un astfel de business. Integrate in domeniul serviciilor, aceste centre educationale s-au adaptat perfect pe piata romaneasca, unde nevoia de servicii este in continuare foarte greu de stavilit.
Centrele sunt locuri in care copiii sunt adusi dupa ce termina programul de scoala, unde servesc masa de pranz, isi fac temele, pot desfasura in siguranta si sub supraveghere diferite activitati recreative si beneficiaza de supraveghere medicala permanenta. Avantajul aparitiei unor astfel de centre after school este in primul rand pentru parinti, care extrem de ocupati fiind, scapa de grija preluarii copilului de la scoala dar mai ales de corvoada temelor zilnice, activitate la care dupa 10-12 ore de serviciu, niciun parinte nu mai este incantat sa participe.
"In 5 decembrie implinim un an de la infiintare", spune profesoara Daniela Pana, care conduce impreuna cu sotul sau centrul Inna After School, amplasat in sectorul 2 al Capitalei. "Acum avem inscrisi 28 de copii, cu varsta intre 7 si 10 ani, din clasele I - IV, deci suntem ocupati la capacitate maxima", afirma Daniela Pana, subliniind ca la inceperea anului scolar in curs a fost nevoita sa refuze multe cereri de inscriere.
"Cererea este foarte mare pentru ca exista multi parinti ocupati si este nevoie ca timpul liber al copilului sa fie organizat, dar cu rigoare. Copilul are nevoie de educatie, dar parintele nu are timp si apeleaza la astfel de servicii", spune Gina Stefanoaia, care detine impreuna cu invatatoarea Dana Blandu doua centre Afterschool Scolar AS, unul in Baneasa, iar celalalt in zona Pipera. "Suntem amandoua invatatoare si era o idee sesizata inainte de vreme, pe care am aplicat-o. Am inceput activi