Macelarul Ionel Zorila, condamnat pentru moartea a 50 de militari si ranirea altor 13 in ziua de 23 de-cembrie 1989 la Aeroportul Otope-ni, nu are cazier. Masacrarea militarilor in termen de la Campina nu conteaza, pentru ca, in acte, Ionel Zorila este curat.
Moartea a 50 de militari in â89, "ingropata" de armata si justitie. Macelarul Ionel Zorila, condamnat pentru moartea a 50 de militari si ranirea altor 13 in ziua de 23 decembrie 1989 la Aeroportul Otopeni, nu are cazier. Masacrarea militarilor in termen de la Campina nu conteaza, pentru ca in acte Ionel Zorila este curat ca lacrima.
In urma cu cateva luni v-am dezvaluit ca Ionel Zorila, calaul a 50 de militari in decembrie 1989, invarte pe degete protocolul sefului Statului Major General, pe atunci generalul Eugen Badalan. La patru ani de la pronuntarea sentintei definitive in cazul sau, Ionel Zorila avea un trai caldut, la "umbra" sefului Armatei. De atunci am declansat o serie de investigatii pentru a vedea cum a fost posibil ca, la comanda Armatei, sa se sfideze cu atata nesimtire memoria celor 50 de tineri. Ionel Zorila a fost tinut in brate fara pic de rusine de cei mai instelati dintre militari, iar justitia, asa oarba cum e la varf, a facut posibil acest sacrilegiu.
SENTINTA. La 19 februarie 2001, Completul de noua judecatori al Curtii Supreme de Justitie decidea, in Dosarul nr. 40/2000, ca Ionel Zorila este condamnat la patru ani de inchisoare pentru ca in noaptea de 23 decembrie 1989 a pornit, cu rafala sa, masacrarea, in doar cateva minute, a militarilor trimisi de Comandamentul Trupelor de Securitate sa ajute dispozitivul de aparare al Aeroportului Otopeni. In Statutul Cadrelor Militare scrie negru pe alb, la art. 89: "ofiterii, maistrii militari si subofiterii condamnati, care anterior au fost suspendati din functii, se trec in rezerva incepand cu data suspendarii". Or, Ionel