Dan Voiculescu si-a scos partidul de la guvernare tocmai cand tot mai multe fire duceau la ministrul Economiei
Propunerile de arestare preventiva din dosarul privatizarilor au obligat procurorii sa prezinte magistratilor cel putin o parte dintre probele importante din acest dosar.
Astfel, potrivit filajelor si interceptarilor realizate de catre Serviciul Roman de Informatii (SRI), s-a stabilit ca, pe data de 20 iunie 2005, Stamen Stantchev s-a intalnit la sediul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) cu ministrul Codrut Seres.
In timpul acestei intrevederi, Stantchev a purtat o discutie telefonica cu Ciprian Paltineanu, vicepresedinte la Credit Suisse First Boston, caruia i-a spus: "Sunt cu domnul ministru si intreaba unde este oferta pentru Hidroelectrica". Dupa intalnirea cu Seres, Stantchev l-a sunat din nou pe Paltineanu, confirmandu-i rezultatul favorabil al discutiei.
In acest context, Ciprian Paltineanu i-a raspuns: "O voi trimite intr-o ora (oferta pentru Hidroelectrica - n.r.). De asemenea, vom pune o clauza de imputernicire in contract. Una pe care doar sa o semneze. Semnatura ne confera imputernicirea de a incepe intreaga procedura. Nu avem nevoie de alte informatii... De asemenea, intr-o ora vei primi intrebarile pentru Nuclearelectrica. Am vorbit cu oamenii lui Vadim".
Vadim Benyatov era, conform procurorilor, implicat la momentul respectiv - in urma solicitarii reprezentantilor grupului rusesc Marco, ce controleaza industria autohtona de aluminiu - in identificarea unei posibilitati ca Credit Suisse First Boston sa-si coroboreze demersurile cu partea rusa pentru determinarea autoritatilor romane sa aprobe incheierea unui contract pe termen lung de furnizare a
energiei electrice, in conditii neconcurentiale, catre SC Alro Slatina, de la Hidroelectrica si Nuclearelectrica.
@N