In ultimii doi ani, segmentul ofertelor de lux a fost singurul care a evoluat constant din sectorul imobiliar, din punct de vedere al proiectelor. Si in continuare, constructorii se orienteaza spre oferta medie, unde volumul proiectelor demarate se modifica lunar, insa nu neglijeaza oferta de lux, care are o cerere ascendenta.
Cum grosul finantarilor vine din creditari, daca tot se indatoreaza la banca pe cativa ani buni, clientul agentiilor imobiliare cere o oferta care sa merite sacrificiul.
Pe de alta parte, arata analistii imobiliari, achizitionarea unui imobil care se poate incadra in categoria produselor de lux este o actiune determinata mai mult de factorul emotional, decat cel rational, prioritara fiind dorinta de afirmare si recunoastere a statutului social.
“Imobilele cu destinatie rezidentiala, indeosebi constructii noi, au constituit pentru acest an mai mult de 50% din totalul imobilelor supuse tranzactionarii, astfel aceasta investitie in proiecte rezidentiale consacrandu-se ca fiind cea mai sigura.
Apartamentele de lux au prezentat un interes mai mare decat in anii precedenti deoarece preturile sunt comparabile cu proiectele noi, finisajele sunt superioare, spatiile mai largi, iar compartimentarea este inedita”, arata un studiu de piata realizat de agentia Edil.
Studiul vorbeste in continuare despre posibilitatea de crestere a preturilor pentru locuintele de lux, ca urmare a acestor variabile, majorarea fiind estimata chiar pana la 30% in cursul anului urmator.
Ce insemna oferta de lux?
Incluse in oferta de lux sunt apartamentele sau casele ce indeplinesc anumite conditii. Astfel, finisajele deosebite, vecinatatile si suprafetele imobilelor fac trecerea de la o locunta obisnuita la una de lux. @