Cu toate acestea, cozile la registratură şi arhivă, precum şi lipsa locurilor de parcare n-au dispărut.De patru ani, bucureştenii au asistat la transformarea clădirii "Junior", care fusese o Cu toate acestea, cozile la registratură şi arhivă, precum şi lipsa locurilor de parcare n-au dispărut.
De patru ani, bucureştenii au asistat la transformarea clădirii "Junior", care fusese o ruină în oglindă a proiectului comunist "Biblioteca Naţională" de vizavi. "Juniorul" a primit termopane cât cuprinde, un aspect metalic modern şi o alură impunătoare, potrivită pentru rolul ei actual. Totuşi, lipsa de civilizaţie şi haosul sunt prezente. Înainte de a ajunge în faţa judecătoriei trebuie să faci slalom printre maşinile parcate pe trotuar. Nu există o parcare a tribunalului, ci doar una în construcţie, în spatele acestuia, pe domeniul public şi cu plată. "După ce că mă învârt pe aici de 30 de minute, m-a luat o poliţistă la rost şi poate iau câteva puncte pe permis până intru", s-a plâns un "client" al justiţiei.
Magazinul justiţiar
Obişnuiţi cu înghesuiala din fostul sediu, bucureştenii sunt surprinşi când intră în noua clădire de pe bulevardul Unirii. Instanţă sau mall? Pardoseala cu gresie albă, holul larg şi luminos, cele patru scări rulante şi furnir de culoare închisă sugerează un interior de complex comercial. Totuşi, pe treptele de la intrare, un covor de ţigări şi nicio scrumieră. Mai mult, vreo doi cerşetori "mutaţi" de la magazinul Unirea le urează "noroc" oamenilor. "E ciudat să vin aici la judecată, când ştiu că înainte făceam cumpărături pentru copii", a spus un bătrânel care îşi căuta completul de judecată.
Clădirea are cinci etaje, 26 de săli de şedinţe, 16 lifturi, climatizare şi ventilaţie automată şi "înghite" 29.000 de metri pătraţi ca suprafaţă. Tavanul este un alt punct forte, demn de orice local de lux. Publicul nu are acces decât