De cand a inceput scandalul spionilor si tradatorilor din reteaua de intermediari, nu i-am vazut pe politicienii responsabili cu privatizarea prea speriati de tornada anchetelor DNA. Nici demnitarii fostului cabinet Nastase nu s-au aratat patrunsi de pericolul redeschiderii unor dosare.
Exista oficiali in actualul Executiv, conservatorii lui Voiculescu in speta, care se straduiesc sa impinga guvernarea portocalie in prapastie numai pentru a arata cat rau poate produce "solutia imorala" daca nu i se face pe plac.
S-a reactionat si de data asta la comanda lui Felix, politicienii implicati in afaceri nerentabile pentru stat preferand fie sa taca, fie sa arunce pisica in curtea altora sau, de ce nu, sa renunte la portofolii pentru ca asa le-a cerut partidul. Prin decizia de a parasi guvernarea, PC, mereu criticat pentru inconsecventa, si-a lipit definitiv abtibildul pe frunte de partid-patinoar.
Un lider al Aliantei spunea ca "trecerea in opozitie a colegilor este mai mult un gest de imagine, de a acoperi scandalul imens pe care il au cu Ministerul Industriei si Comertului". Tot ce se poate. Dar nu e totul.
Cardasia cu bulgarul Stancev, urmarit mult timp de serviciile secrete, ii pune intr-o lumina proasta nu numai pe cei care au reprezentat statul roman in instrainarea unor active strategice, ci si pe unii lideri de partid care au girat politic mandatul subalternilor aflati in functii economice.
Avem posibilitatea sa cunoastem acum cat de mare este "neamul lui Mucea", mult mai lacom decat se estima, si cine a jurat stramb pe Biblie pentru a lovi in interesul national. Exista date certe care arata ca acest gen de patriotism nu are nimic comun cu binele tarii, mai degraba cu raul ei. Nimic nu este intamplator.
Nici scandalul cu spioni infiltrati, nici iesirea ministrilor lui Voiculescu din Guvernul Tariceanu