2006 a fost un an plin pentru administratia campineana daca ar fi sa ne gandim doar la deplasarile efectuate in strainatate in interes de „serviciu”.
Cheltuielile totale cu aceste plecari se ridica la 1,156 miliarde de lei vechi, bani alocati de la bugetul local.
Un buget destul de "subtire”, de altfel, suma alocata in acest sens fiind de aproape 3% din bugetul destinat investitiilor.
Din raportul intocmit de Primaria Campina cu privire la deplasarile in strainatate, reiese ca nu mai putin de 32 de consilieri si functionari publici au plecat, in acest an, in Franta, Grecia, Cipru sau Turcia, unii dintre ei chiar de mai multe ori.
Problema este, insa, alta. Poate ca deplasarile au fost justificate. S-au facut schimburi de experienta, cursuri de perfectionare, s-a iesit in lume.
Dar care este finalitatea acestor actiuni, care este beneficiul adus Campinei de aceste vizite? De exemplu, deplasarile in Franta s-au facut la invitatia Uniunii Serviciilor Publice de Gospodarie Comunala si au vizat probleme legate de apa, canal, energie termica si salubritate, probleme cu care Campina de confrunta de ani buni. Si nu s-a schimbat nimic.
Asta pe langa faptul ca unii dintre membrii delegatiilor campinene nu au inteles nimic din ceea ce s-a discutat acolo, stabilirea componentei delegatiilor fiind o alta problema la care autoritatile mai au de... lucrat.
Avem nevoie de deschidere catre tarile europene, e bine sa vedem cum functioneaza alte economii de piata si cum isi rezolva altii disfunctionalitatile, dar, daca aceste deplasari nu-si ating scopul pentru intreg municipiul, atunci ele raman doar simple excursii ale alesilor nostri, platite din buzunarul contribuabilului.
Situatie privind deplasarile