Guvernul a extins, ieri, sfera constructiilor si amenajarilor care se supun avizarii in ceea ce priveste securitatea in cazul producerii unui incendiu. In categoria obiectivelor aflate pe lista Executivului se afla monumentele istorice, hotelurile, pensiunile, fermele cu o suprafata de peste 600 metri patrati, amenajarile sportive cu peste 200 locuri pe scaune sau 2.500 locuri in picioare, precum si unele cladiri utilizate in scop comercial. Noua hotarare de Guvern stabileste categoriile de constructii ce trebuie sa indeplineasca obligatoriu conditiile privind securitatea la incendiu a utilizatorilor, precizate de Directiva europeana in domeniu.
Fata de prevederile actelor normative anterioare, hotararea extinde sfera categoriilor de constructii si amenajari publice din sanatate, cultura, invatamant, turism, precum si a celor legate de activitati comerciale, de productie sau depozitare ce trebuie autorizate din punct de vedere al gradului de securitate in caz de incendiu. Potrivit actului normativ, proiectantul va trebui sa intocmeasca un scenariu de securitate la incendiu prin care sa estimeze conditiile tehnice asigurate si masurile ce trebuie aplicate in caz de incendiu.
Principiile, criteriile si nivelurile de performanta, precum si conditiile tehnice necesare elaborarii scenariilor de securitate la incendiu vor fi stabilite prin ordin al ministrului Administratiei si Internelor.
Guvernul a extins, ieri, sfera constructiilor si amenajarilor care se supun avizarii in ceea ce priveste securitatea in cazul producerii unui incendiu. In categoria obiectivelor aflate pe lista Executivului se afla monumentele istorice, hotelurile, pensiunile, fermele cu o suprafata de peste 600 metri patrati, amenajarile sportive cu peste 200 locuri pe scaune sau 2.500 locuri in picioare, precum si unele cladiri utilizate in scop comercial. Noua hotarare de Guvern stab