Centrul Bucurestiului va fi de nerecunoscut in cativa ani. Proiectul de reconfigurare a Pietei Revolutiei prevede construirea a doua cladiri inalte de 30 m, a mai multor galerii comerciale la -8 m in subteran, precum si a 3.500 locuri de parcare la 20 m sub pamant.
Artizanul acestei idei, arhitectul Viorel Hurduc, spune ca a finalizat Proiectul Piata Revolutiei si l-a predat Primariei. Planurile initiale au suferit mai multe modificari incepand din august, cand atat Adriean Videanu, cat si arhitectul Hurduc au luat decizia de a tine ascunse de ochii presei modificarile ulterioare. Proiectul final prevede in fata Ateneului Roman construirea unei peluze in panta unde va fi amenajata o gradina de spectacole cu 3.000 de locuri. De pe peluza se va intra in prima piateta, construita la -8 m in apropierea Ateneului, unde azi se afla un spatiu de parcare. De aici se va intra intr-o alta zona comerciala, construita la aceeasi adancime, in fata Fundatiei Carol. Din acest spatiu, se va trece, printr-un pasaj subteran, in ultima piateta construita chiar in fata Ministerului Administratiei si Internelor. Se vor gasi din belsug magazine pe doua niveluri, terase sau restaurante, dar si parcari subterane. Intrarea cu masina se va face prin zone adiacente Caii Victoriei.
Cladiri inalte de 30 metri
Cele doua cladiri inalte de 30 de metri proiectate in apropierea Ateneului, prezentate si in proiectul initial, au ramas in planurile de reamenajare, desi reprezentantii Comisiei de urbanism sugerasera doar constructii in subteran. ”Dupa Sarbatori vom organiza o dezbatere publica pe aceasta tema, iar in martie vom prezenta planurile la targul de investitii de la Cannes, pentru a gasi un investitor. In vara speram sa incepem lucrarile”, a spus Hurduc.
In urmatorii doi ani bucurestenii ar putea avea un pasaj pietonal subteran in zona Piata Romana. Pasajul va fi constr