Ceea ce presa a numit Criza politica, fortand fleacul politic pentru a suplini in materie de tiraj, absenta unei noi casnicii Irinel - Monica, s-a incheiat cu o chelfaneala de nici un interes. O banala chelfaneala pentru ciozvarta. Chiar daca n-a fost criza, ci doar agitatie, nu strica un scurt bilant sub intrebarea: cine a castigat si cine a pierdut.
Oricat de ciudat ar parea, in planul scenei noastre politice, toata lumea a avut de castigat ceva. PD, pentru ca a pus mana pe un nou departament bun de muls. Alaturi de Transporturi, Ministerul Economiei si Comertului e o veritabila pestera a lui Ali Baba, in care se pregatesc sa dea buzna cei 40 de clienti politici ai PD si ai lui Traian Basescu. PSD, pentru ca a mai aflat lumea ca exista. Platformistii, pentru ca un Comunicat emis de PD i-a luat in seama. PC, pentru ca, in chip nesperat, si-a atins scopul: crearea impactului mediatic de rasunet si, mai ales, a impresiei ca au contat ceva in ecuatia Coalitiei si pe scena politica o data ce iesirea lor de la guvernare a provocat o asa de mare criza. Desi a primit din ciozvarta doar hartia care o invelea, indeobste aruncata la gunoi, PNL se poate declara multumit. A rezolvat afacerea de la Agricultura.
Nu intamplator, Traian Basescu si-a exprimat public bombaneala, pentru ca premierul nu i-a trimis, o data cu propunerea de revocare a lui Gheorghe Flutur, si propunerea de numire a unui inlocuitor. Fiindu-i greu sa respinga zvarlirea afara a Platformistului-sef adjunct, presedintele putea bloca miscarea PNL, respingand pe cel propus drept inlocuitor. Calin Popescu Tariceanu a intuit manevra si a trimis doar propunerea de revocare.
Presedintele isi amanase insa scandalul pentru momentul cand i se va trimite propunerea de numire a unui nou ministru. Afland, gratie Serviciilor peste care e vataf, propunerea PNL, Traian Basescu s-ar fi opus numirii pe motive