Liberalii si democratii se bat in continuare pe Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), in al carui portofoliu sunt marile companii energetice.
PD face responsabil PNL de o eventuala criza energetica in Romania daca ordonanta de trecere a OPSPI de la Ministerul Economiei si Comertului (MEC) la AVAS va incepe sa-si produca efectele. Mai mult, democratii sustin ca actul normativ este ilegal, neavand semnatura initiatorului si nici avizul Ministerului Justitiei.
Ping-pong cu MEC
Democratii au renuntat miercuri seara la Ministerul Economiei si Comertului (MEC) dupa ce guvernul a aprobat ordonanta privind trecerea OPSPI de la MEC la AVAS.
Anuntul a fost facut oficial de presedintele PD, Emil Boc, dupa ce, pe parcursul zilei, liderii democratilor au refuzat vreo declaratie pe tema discutiilor de la guvern.
Ieri insa, au iesit din silenzio stampa, incercand sa minimalizeze esecul negocierilor. "Am decis sa cedam MEC liberalilor si sa preluam portofoliul de vicepremier, pentru care nu vom face nicio nominalizare pentru ca PD nu doreste sa fie partas la o criza politica sau energetica.
Daca ordonanta va intra in vigoare, avertizam ca exista riscul unei crize energetice", a declarat ieri presedintele executiv al PD Adriean Videanu. Liderul democrat a aratat ca pe lista cu care OPSPI pleaca la AVAS sunt 60 de companii din domeniul energetic.
Fapt contrazis insa de premier care a declarat ieri ca "toate societatile ce tin de sistemul energetic national au ramas la MEC", existand unele probleme carora AVAS nu le poate face fata deocamdata. De asemenea, premierul a precizat ca PNL nu a acceptat inca preluarea Ministerului Economiei, pentru ca oferta PD nu a fost una oficiala, ci facuta "la televizor".
Pe lista societatilor care vor trece de la OPSPI la AVAS se