Reprezentantii institutiei sustin ca aceasta cultura poate aduce cistiguri frumusele. Directia de Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) recomanda taranilor cultura de catina si plante medicinale. Sefii institutiei sustin ca cele doua culturi pot aduce cistiguri frumusele deoarece la export se vind cu preturi bune, iar cheltuielile sint minime.
Dupa cum arata reprezentantii DADR, catina este comercializata in Uniunea Europeana cu un pret cuprins intre 50 de centi si 1 euro pe kilogram, iar de pe un hectar se poate obtine o recolta de aproximativ 15 tone. Potrivit conducerii DADR, au inceput sa apara oameni de afaceri doritori sa investeasca in domeniu. „De curind, am aflat ca un inginer economist, Tamara Croitoru, a cumparat doua hectare de teren la Rediu si a investit 100 de milioane pentru a cultiva catina. Este o planta perena, din care nu se va putea obtine profit decit peste trei ani, dar cistigurile pot ajunge la 7.500 de euro pe hectar anual fara a face mari investitii", ne-a spus Constantin Arustei, director executiv al DADR.
Conducerea institutiei sustine ca pina in prezent, nu s-au facut investitii de amploare in acest domeniu in judetul Iasi. „O firma din Bucuresti a cumparat citeva hectare pentru a cultiva plante medicinale si a accesa un program SAPARD, dar nu a continuat proiectul, din lipsa de utilaje pentru procesare", a incheiat Arustei. Reprezentantii institutiei sustin ca aceasta cultura poate aduce cistiguri frumusele. Directia de Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) recomanda taranilor cultura de catina si plante medicinale. Sefii institutiei sustin ca cele doua culturi pot aduce cistiguri frumusele deoarece la export se vind cu preturi bune, iar cheltuielile sint minime.
Dupa cum arata reprezentantii DADR, catina este comercializata in Uniunea Europeana cu un pret cuprins intre 50 de centi si 1 euro pe kilogram, iar de pe u