Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a precizat ieri intr-o conferinta de presa ca dosarul privind privatizarile in care sunt vizati si ministrii Codrut Seres si Zsolt Nagy "nu este un dosar politic" si "nu au fost luate masuri ca urmare a unei strategii politice".
Ea a explicat faptul ca procurorul general are rol de intermediar atunci cand procurorul apreciaza ca se impune sesizarea Comisiei speciale a Presedintiei cu privire la cererea de aviz pentru a putea incepe urmarirea penala a ministrilor. In ceea ce priveste incadrarea juridica a faptelor ministrilor Seres si Nagy, Kovesi a spus ca aceasta s-a facut in baza legii, raportat la actele materiale privind faptele comise de cei doi demnitari.
Potrivit Mediafax, Kovesi ar fi evitat orice raspuns direct pe cazul referitor la privatizarile unor societati romane, in care sunt arestate deja patru persoane - functionarii ministeriali Dorinel Mucea si Mihai Donciu si consultantii internationali Stamen Stancev si Vadim Benyatov.
Intrebat cum comenteaza faptul ca, in perioada punerii sub acuzare si a propunerii de arestare preventiva a celor patru, Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a facut publica o nota a inspectorilor CSM - in care se arata ca unul dintre anchetatorii din cazul Stancev ar fi prea apropiat de SRI -, procurorul general Kovesi a spus ca informarea "a fost nefericita".
"Nu este cea mai fericita forma de a face trimiteri exemplificative intr-o nota care privea alt procuror", a spus Kovesi, citata de Mediafax. Potrivit unei note a CSM, inspectorii au apreciat ca procurorul Ciprian Nastasiu ar "subordona interesele Ministerului Public unor interese straine institutiei" si ar fi fost promovat la Parchetul instantei supreme, beneficiind de sustinerea serviciilor secrete. In replica fata de acestea, Kovesi a precizat ca de promovarea procurorilor