Zeci de familii revendica locul fostei exploatari miniere. Locul urma sa fie baza de agrement. Primaria Uricani incearca sa rezolve amiabil situatia
Primaria Uricani are de rezolvat o situatie delicata. Zona fostei exploatari miniere Campu lui Neag este revendicata de zeci de familii care au fost stramutate in anii '80 lasand loc unei cariere de carbuni. Autoritatile se afla in impas, deoarece in locul amintit urmau sa fie investite sume consistente pentru dezvoltarea unei baze de agrement.
Deja, viceprimarul orasului Uricani, Constantin Stancu, a anuntat, ieri, ca proiectul aflat pe ordinea de zi a Consiliului Local privind transformarea zonei a fost retras. In prezent, insa, pamanturile care ar trebui sa fie retrocedate se afla intr-o groapa plina cu apa, lasata in urma exploatarii carbunelui.
Chiar si in aceasta situatie, localnicii spun ca au dreptul sa-si recapete proprietatea.
In aceste conditii, planurile administratiei au fost date "peste cap". Intentia de a transforma fostul sat Campu lui Neag intr-o baza moderna de agrement, in ideea relansarii turismului in zona, ramane doar pe hartie. "Noi am introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local un proiect ce privea trecerea din domeniul privat in domeniul public al acelui loc, in ideea de a reusi sa facem acolo un loc pentru agrement. Oamenii, insa, au si ei dreptate si isi vor inapoi pamantul, asa cum au obtinut toti terenurile confiscate de comunisti.
Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi si incercam acum sa gasim o solutie amiabila", a declarat Constantin Stancu, viceprimarul orasului Uricani.
Localnicii de la Campu lui Neag au ramas, in anii '80, fara case, pamanturi si gospodarii, intreg satul fiind stramutat, iar odata cu el fiind distruse biserica si cimitirul. Atunci s-a decis ca satenii din Campu lui Neag se pot muta la bloc si au primit