Stenogramele liberale miros a operatiune de marketing desfasurata de PNL cu scopul de a-si compromite adversarii si de-si compune o alta imagine publica.
Stenogramele discutiilor informale, strecurate presei, produc efecte de imagine, daca nu seisme politice, asa cum s-a intamplat in Ungaria.
Ele arata cum sunt politicienii cand nu apar la televizor cu discursuri periate, repetate in fata oglinzii si asortate unor mimici corespunzatoare, care sunt mecanismele de functionare, cat de puternic sau democratic este un partid. Stenogramele infatiseaza opiniei publice imaginea neretusata a persoanelor publice.
O familie bigota, careia un telescop voyeur-ist ii descopera mizeria din viata privata. Aceste informatii sunt de obicei transmise catre media de inamicii din interior, in momente importante din cariera unui lider sau din viata unei institutii, cu intentia de a provoca reactie si presiune publica.
Stenogramele PSD au confirmat transformarea acestuia intr-un partid-stat si au contribuit la votul negativ din alegerile din 2004. Inregistrarea si publicarea unei discutii de alcov politic a platformistilor lui Stolojan a scos la iveala adevaratele lor intentii, infiintarea unui partid, si nu cele asumate public.
Stenogramele social-democratilor maghiari au scos Ungaria in strada si vor costa PSU la urmatoarele alegeri generale.
Stenogramele liberale, redate de „Cotidianul” si, ieri, de Antena 3, fac exceptie de la aceasta regula. Pun intr-o postura defavorabila nu PNL, ci pe inamicii acestuia, din interior sau din exterior.
Informatia cea mai importanta din discutiile dezvaluite saptamana trecuta este ca Mihai-Razvan Ungureanu, ministru de externe, perceput ca un apropiat al lui Traian Basescu, propune colegilor sai, nici mai mult nici mai putin, decat fuziunea cu „solutia imorala”, Partidul